Wereldwijd

Onze gemeenschap telt op dit moment wereldwijd zo'n 270 fraters en is daarmee een middelgrote congregatie. Behalve in Nederland en België, waar de congregatie ruim anderhalve eeuw geleden begon, zijn er nu fraters in Indonesië, Oost-Timor, Kenia, Tanzania, Namibië, Zambia, en Brazilië.

Nederland en België

Buiten het Generalaat zijn er in Nederland  en België vijf communiteiten. Dat zijn er veel minder dan vroeger, maar we willen bewust blijven werken aan de toekomst van het religieuze leven hier.

Lees meer over de fraters in Nederland en België

Indonesië

De grootste groep fraters is nu afkomstig uit Indonesië. De congregatie is sinds 1923 in Indonesië aanwezig. De meeste fraters werken er in het onderwijs, maar ze beheren bijvoorbeeld ook twee poliklinieken.

Lees meer over de fraters in Indonesië

Kenia en Tanzania

 In 1958 gingen de eerste Nederlandse fraters naar Kenia. Ze begonnen met twee scholen, maar werken nu ook  in o.a. de gezondheidszorg en landbouwontwikkeling. Sinds 2005 is onze congregatie ook aanwezig in Tanzania.

Lees meer over de fraters in Kenia en Tanzania

Namibië & Zambia

In 1959 ging een groep Nederlandse en Belgische fraters naar wat toen Zuid-West-Afrika heette en nu Namibië is. Ze hebben daar een belangrijk bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het onderwijs in het land. In 2022 breidden de Fraters CMM hun missie uit naar Zambia.

Lees meer over de fraters in Namibië & Zambia

Brazilië

De fraters zijn sinds 1960 aanwezig in Brazilië. Er is een groot contrast tussen arm en rijk. Door projecten op het gebied van onderwijs, opvang, en pastoraat proberen de fraters iets aan de omstandigheden te verbeteren.

Lees meer over de fraters in Brazilië

Oost-Timor

In 1988 vestigden de fraters zich in dit gebied. Sinds 2010 is Oost-Timor, waar nu vier fratercommuniteiten zijn, een zelfstandige CMM regio. Oost-Timor is een van de armste landen ter wereld.

Lees meer over de fraters in Oost-Timor

Fraters CMM in de Vincentiaanse Familie

Mgr. Joannes Zwijsen heeft de Congregatie van de Fraters CMM de Vincentiaanse spiritualiteit meegegeven. Aan het eind van de 20ste eeuw heeft een intensief herbronningsproces die spiritualiteit een nieuwe stimulans gegeven dat sindsdien rijke vruchten heeft voortgebracht.

Lees meer over de Fraters CMM in de Vincentiaanse Familie