Uitwisseling van jonge fraters

Dit voorjaar zijn de uitwisselingsprogramma’s tussen fratercommuniteiten in Indonesië, Kenia en Namibië hervat. Er doen zes fraters aan de uitwisseling mee.

Drie maanden stage in het buitenland

Voor de fraters uit Indonesië is het tweede noviciaatsjaar de beste tijd om aan het programma deel te nemen. De Keniaanse en Namibische fraters doen dat aan het eind van het tweede jaar, na het afleggen van hun eerste tijdelijke geloften. Tijdens de stage van ongeveer drie maanden nemen de Indonesische, Keniaanse en Namibische fraters deel aan het communiteitsleven in een andere provincie. Zij volgen er van nabij het werk van de fraters en waar mogelijk worden zij ingezet op scholen en pastoraal/sociaal werk.

Vanuit Indonesië namen de fraters Dominikus Atty en Isodorus Abi aan het programma deel (in de plaatsen Sigona en Nairobi), vanuit Kenia de fraters Elijah Osena Agilo en Nicodemus Orang’i Otundo en vanuit Namibië de fraters Gerard Mopeli Sehlabo en Jason Iipumbu Shanyengandje (in de communiteiten van Manado en Tomohon).

De Afrikaanse fraters volgden in Indonesië ook een talencursus. De Indonesische fraters namen in Nairobi deel aan een internationaal vormingsprogramma voor novicen.